Saturday, July 23, 2005

فاصله مجازی در Word :


همانطور که می‌دانيد بعضی از کلمات مانند " می‌نويسم " يا "نکته‌ای" از دو بخش تشکيل شده‌اند که اگر بين آنها فاصله بگذاريم به شکل "می نويسم" یا "نکته ای" در می‌آيند که در اين حال Word به چشم دو کلمه به آنها نگاه می‌کند و ممکن است مثلا "می " را در انتهای يک خط و "نويسم " را در خط بعدی چاپ کند . در Win98 ما با کليدهای ALT + SPACE اين مسئله را حل می‌کرديم ( يعنی فاصله مجازی ايجاد می‌کرديم ) اما در WINDOWS XP برای ايجاد فاصله مجازی 2 راه داريم :
را اول : کليدهای Ctrl + Shift + 2 را همزمان فشار دهيد .
راه دوم : کليد Alt را پايين نگه داشته و از قسمت Numlock صفحه کليد عدد 0157 را فشار دهيد. ( Numlock بايد روشن باشد . )

Saturday, July 16, 2005

لطفا اين سبک امتحانات را تغيير دهيد


ديروز برای امتحان مربيگری html در سازمان فنی و حرفه ای امتحان دادم . نکته ای که بسيار آزار دهنده بود اين است که سازمان فنی و حرفه ای هنوز به سبک 50 سال پيش امتحان می گيرد .اغلب سئوالات در حاشيه مبحث اصلی بود و مشخص بود طراح يا طراحان آن ، خود نيز به مبحث تسلط کافی نداشته اند . سئوالات تستی که مطرح شده بود اغلب از آن دسته از تستهايی بود که بيشتر به تست هوش شبيه بود تا تست فنی . اين گونه تستها فقط يک پاسخ صحيح دارند و مهمترين نکته اينگونه تستها اين است که دقت کنی که فعل سئوال مثبت است يا منفی . مثل : کدام يک از اين گزينه ها صحيح می باشد / نمی باشد .
بايد خدمت اين عزيزان عرض کنم که در دنيای امروز يک آزمون به اصطلاح تستی می تواند چند پاسخ صحيح داشته باشد و امتحان دهنده می تواند 1 ، 2 ،3 يا حتی تمامی گزينه ها را درست تشخيص دهد ( يعنی بايد کل مبحث را خوب کار کرده باشد ) . نکته ديگر اين بود که از بعضی از تگها چند سئوال آمده بود ولی از 75 درصد از تگها هيچ سئوالی نيامده بود . براستی ما کی می خواهيم کمی از لاک فعلی خود خارج شويم ؟

Thursday, July 14, 2005

سيستم مديريت امنيت اطلاعات


همايش آموزشي سيستم مديريت امنيت اطلاعات بر پايه سياستهاي استانداردهاي ‪ BS15000‬و ‪ BS7799‬با حضور مديران بخش دولتي و خصوصي ، روز پنجشنبه در اصفهان برگزار شد.

لينک

پاک کردن صورت مسئله توسط مخابرات


همانطور که می دانيد يکی از راههای نفوذ هکر‌ها به سايتهای اينترنتی از طريق پورتهای موجود مثل پورت 8080 يا 8383 می‌باشد . البته مديران سایتها نيز از همين طريق به کنترل پنل وب سايت خود دسترسی پيدا می‌کنند و متاسفانه شرکت مخابرات ايران چون نرم افزار فيلترينگ مناسبی جهت تشخيص عمليات هکرها در اختيار ندارد ، به ISP ها دستور داده تا کليه پورتها از قبيل 8080 و 8383 ( که برای دسترسی به کنترل پنل سايتها و ايميلها می باشد ) را ببندند و معلوم نيست تکليف مدير سايتی که می خواهد وضعيت سايتش را چک کند چيست ؟ البته توصيه می‌شود از پراکسی‌ها استفاده شود ولی پراکسی‌ها نيز بسيار کند هستند و غالبا موفق عمل نمی‌کنند

Monday, July 11, 2005

وظايف يک وب مستر


اگر شما يک کاربر حرفه اياينترنت هستيد که روزانه حداقل بين 5 تا10 سايت را مي بينيد، به طور متوسط هر روز با چند سايت مواجه شده ايد که لينک هاي موجود در آن قديمي شده اند؟ چند سايت را مي شناسيدکه صفحات موجود در آن ها ماه ها است به روز نشده اند؟ آيا سايت هايي که title يا عنوان ذکر شده در نوار آن هاNew page مي باشد را ديده ايد؟ آيا تا به حال به مدير سايتي ايميل زده ايد که هيچ پاسخي از آن دريافت نکرده باشيد؟ چقدر از انتقادات شما از وب سايت ها با استقبال Webmaster سايت مواجه شده است؟ احتمالاً شما تعداد زيادي سايت را با مشخصات ذکر شده مي شناسيد که ضعف هاي موجود در آن ناشي ازکوتاهي Webmaster آن مي باشد. Webmaster يا مدير سايت،به تعريفي ، شخصي است که وظيفه کنترل وب سايت و صحت عمل کرد آن را بر عهده دارد. البته در بعضي از مقالات به هر کسي که کاري براي يک وب سايت انجام دهد Webmaster مي گويند.مثلاً حتي به کسي که اطلاعات يک وب سايت را تايپ ميکند و آن ها را ارسال مي کند Webmaster مي گويند. اما به عقيده من به چنين شخصي فقط مي توان يک کاربر ساده (ftp-user) اطلاق کرد و وظايف Webmaster بيش تر از تايپ کردن اطلاعات و حتي چينش عکس ، تصاوير و متن است. در اين مقاله سعي شده است وظايف مهم يک Webmaster بيان شود :
1- بررسي وضعيت سرور (هاستينگ)سايت (از لحاظ up بودن-درست کارکردن ،کندي و يا ترافيک آن).
2- پاسخگويي و تشکر از "e-mail" هاي کاربران و تهيه آرشيو از آن ها.
3- تهيه بانک اطلاعاتي از کاربراني که به سايت "e-mail" مي زند (جهت اطلاع رساني).
4- بررسي صحيح بودن لينک هاي موجود در سايت.
5- بررسي عناوين (title) صفحه ها (که در نوار آبي بالاي صفحه سايت نوشته مي شود).
6- بررسي اشکالاتي که بازديدکنندگان سايت مطرح مي کنند و رفع آن ها.
7- ثبت نام سايت در موتور هاي جستجو.
8- بالا بردن رتبه سايت در موتورهاي جستجو.
9- بررسي منابع ورود کاربران به سايت (referral link).
10- بررسي و گسترش کلمات کليدي که موتور هاي جستجوگر سايت را با آن مي شناسند.
11- بررسي صفحات پر بازديدکننده و کم بازديدکننده سايت و بهبود آن ها.
12- بررسي صفحاتي که کاربران با ديدن آن از سايت خارج مي شوند (exit page).
13- درک نياز مخاطبان سايت از طريق هماهنگي بين نام سايت و کيفيت مطالب.
14- بررسي گستردگي جغرافيايي بازديد کنندگان سايت ، علل آن و گسترش آن.
15- نظر خواهي در مورد گرافيک و طراحي وب سايت و سرعت download شدن صفحات.
16- درخواست لينک (URL) به سايت از سايت هاي ديگر.
17- بررسي صفحاتي که مدت هاست به روز نشده اند و به روز کردن آن ها.
18- ارسال به موقع اطلاعات جديد سايت در ساعات خاصي در شبانه روز.
19- بررسي سايت هاي پر بيننده و مرتبط با سايت جهت در خواست لينک و يا تبليغات در آن سايت ها.
20- افزايش تعداد لينک هاي موجود در سايت به سايت هاي ديگر (اين عمل موجب ارتقاي رتبه سايت در موتور هاي جستجوگر نيز مي گردد).
21- بررسي امکان دو يا چند زبانه کردن سايت (درک نياز مخاطبان).
22- بررسي اين نکته که آيا نام وب سايت هايي که لينک آن ها در سايت آمده تغيير يافته يا خير؟
23- ايجاد جذابيت وتنوع براي کاربران از راه هايي مثل برگزاري مسابقات،جايزه،سرگرمي و...
24- ارائه گزارش ساليانه به بازديدکنندگان در باره عملکرد سايت در طول يک سال گذشته.
25- ارائه يادداشت ها، وقايع يا گزارش هاي روزانه يا هفتگي از طريق وبلاگ هاي شخصي.
26- بررسي و بهبود ناوبري سايت (يعني بازديد کننده از هر جاي سايت با يک کليک بتواند به صفحه اصلي (Homepage) و يا صفحات مهم داخلي سايت برگردد).