Saturday, May 14, 2005

آيا زمان تغيير سرفصلهای رشته مهندسی کامپيوتر فرا نرسيده است؟

ده سال پيش (سال 1374 ) وزارت علوم ، با تغييرات اندکی در سرفصل دروس رشته مهندسی کامپيوتر ، واحدها و درسهای اين رشته را اعلام نمود در همان سال بسياری از کارشناسان و متخصصان عقيده داشتند که سرفصلهای جديد ، ناکارآمد و قديمی می باشد و دانشجوی اين رشته با اين وضعيت وقتی وارد دنيای کار می شود ، با مشکلات زيادی مواجه است . من خودم در آن زمان دقيقا يادم است که درسی به نام ذخيره و بازيابی اطلاعات داشتيم که در آن نحوه ذخيره اطلاعات روی نوار (tape) را در آن درس ياد می گرفتيم و آن موقع تازه CDROM به بازار آمده بود و من با پيدا کردن يک مقاله در مورد نحوه ذخيره و بازيابی روی CDROM توانستم نظر استاد درس را جلب نموده و نمره خوبی بگيرم .الان با گذشت 10 سال هنوز هيچ تغييری در محتوای درسها داده نشده است و هنوز هم درسهايی مثل پاسکال ، ساختمان های گسسته ، ساختمان داده و ... با همان کيفيت ارائه می شوند . جالب است بدانيد هنوز دانشجويان مجبورند برای پرينت گرفتن از تکاليفشان از محيط DOS استفاده کنند . حال سئوال اين است که آيا زمان آن نرسيده تا يک بازنگری عميق و کلی روی اين دروس انجام شود ؟ آيا دانشجوی امروز ما بعد از فارغ التحصيلی باز هم با نرم افزارهايی مانند ++Cسر وکار دارد ؟ براستی ما کجای اين دنيای فناوری اطلاعات قرار داريم ؟ تا کی بايد دانشجويان ما بعد از فارغ التحصيلی ، هزينه کنند و سر کلاسهای شبکه و مايکروسافت و سيسکو و ... بنشينند ؟ خروجی علم و دانش از اين دانشگاهها چيست ؟ و چه کسی بايد برای شکستن بت عقب ماندگی ما تبر بردارد ؟

bitdefender

در بين ويروس يابهای موجود که اغلب استفاده می شود ، يک سری مشکلات وجود دارد مثل کند شدن سيستم ، ضعيف بودن ويروس ياب ، عدم امکان بروز شدن و ... . در اين بين متاسفانه هيچ کدام هم به صورت ريالی قابل خريد نيستند . من جند وقت پيش ويروس يابی را پيدا کردم که نه تنها مشکلات ذکر شده را نداشت ، بلکه نماينده رسمی فروش در داخل ايران نيز دارد . نسخه رايگان يک ماهه ويروس ياب BitDefender را از آدرس زير دريافت کنيد ( يادتان نرود حتما آنرا Update کنيد )
www.bitdefender.com

Tuesday, May 03, 2005

Keyhole

شايد تا چند ماه پيش از آرزوهای يک سيستم اطلاعاتی _ امنيتی اين بود که نرم افزاری داشته باشد که بتواند از هر منطقه ای که دلش خواست عکس ماهواره ای بگيرد ، اما امروزه بسياری از سايتها متل گوگل اين کار را در محدوده های کوچک آغاز کرده اند و سايت های ديگر هم کم و بيش اين سوژه تقريبا جديد را پی گرفته اند . در اين بين سايت Keyhole گوی رقابت را ربوده و به شما اجازه می دهد با دانلود کردن نرم افزار رايگان يک هفته ای ، از هر کجای دنيا که خواستيد عکس بگيريد . باور نداريد ، امتحان کنيد . البته به پهنای باند زيادی احتياج داريد پس ترجيحا از داخل يک ISP يا جايی که خط پرسرعت دارند اين کار را انجام دهيد . آدرس سايت :
www.keyhole.com

Sunday, May 01, 2005

سرويس Domainkeys

سايت ياهو به تازگی سرويسی به نام Domainkeys ارائه نموده است که هر گاه شما ايميلی از طرف يک کاربر سايت ياهو دريافت می کنيد ، زير آدرس آن کاربر پيغام زير را مشاهده می کنيد :
Yahoo! DomainKeys has confirmed that this message was sent by yahoo.com
اين سرويس شما را مطمئن می سازد که ايميل دريافتی از سايت ياهو ارسال شده است نه از آدرسهايی چون : yah00oo.com که توسط بعضی از افراد فرصت طلب برای تبليغات يا هک کردن ايميل اشخاص مورد استفاده قرار می گيرد .
بنابراين از اين به بعد هر گاه ايميلی از سايت ياهو يا کاربران آن دريافت کرديد ، ابتدا مطمئن شويد که سرويس Domainkeys آنرا تاييد می کند يا خير ؟ ( يعنی پيغام فوق را بايد زير آدرس فرستنده ايميل ببينيد . )