وقتی چند روز پيش طبق توصيه يکی از دوستان سايت تکفا دات آی آر را ديدم ، واقعا کمی باورش برايم مشکل بود که سايتی با اين همه منابع مختلف و با اين اسم آشنا وجو داشت اما من آن را تا به حال بدرستی نديده بودم .
بدون اغراق می توان گفت برای مديران سازمانها و افراد علاقه مند به مباحثی چون معماری سازمانی و طرح جامع ) ICT MASTER PLAN ) منبع فارسی از اين بهتر نمی توان معرفی کرد .
بهتر است خودتان سری به سايت بزنيد .
کتاب معماری سازمانی را نيز می توانيد دانلود کنيد .
برنامه نویسی و فناوریهای جدید آی تی
Web Programming and new IT Technologies - Persian
Thursday, December 01, 2005
سایتی فوق العاده به نام تکفا دات آر
Monday, November 21, 2005
گزارش آنکتاد از دسترسى مردم جهان بهICT
كنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (آنكتاد) در تازهترين گزارش خود آخرين وضعيت ICT (تكنولوژى ارتباطات و اطلاعات) در كشورهاى مختلف جهان را منتشر كرده است.
براساس اين گزارش 250صفحهاى اختلاف ديجيتالى ميان كشورهاى توسعه يافته و در حال توسعه همچنان ادامه دارد و بهرغم رشد قابل توجه كشورهاى كمبنيه و ضعيف از نظر اقتصادى شاخصهاى آنها همچنان فاصله عميقى با شاخصهاى كشورهاى پيشرفته نشان مىدهد.
اين گزارش همچنين با ارايه آمارهايى در زمينه استفاده مردم جهان از اينترنت تاكيد مىكند كه همچنان قيمت اينترنت يكى از بزرگترين معضلات توسعهاى در كشورهاى در حال توسعه محسوب مىشود و بر همين اساس همچنان بسيارى از مردم كشورهاى جهان قادر به استفاده از مزاياى اينترنت مانند تجارت الكترونيكى نيستند.
در اتحاديه اروپا حدود 89درصد تجارت به صورت آنلاين انجام مىگيرد و اين ميزان با سطح كشورهاى در حال توسعه فاصله بسيار دارد.
گزارش امسال آنكتاد از دو بخش اصلى تشكيل شده كه در فاصله چند روزه با اجلاس جامعه اطلاعاتى يك بخش مفصل نيز به اين موضوع و فعاليتهاى اين كشورها در اين زمينه اختصاص يافته است
متن کامل گزارش به نقل از آی تی ایران
Friday, November 11, 2005
افتتاح پروژه اولين مهدهای کودک الکترونيک
اولين پروژه مهدهای کودک الکترونيک امروز در اصفهان افتتاح شد . در اولين فاز از اين پروژه مهدهای کودک شهر اصفهان می توانند با عضو شدن در اين پروژه ، از سرويسها و خدمات مختلی از قبيل :
- ارائه اطلاعات کودکان به والدين
- استفاده از مشاورين روانشناسی بصورت آنلاين
- مشاهده برنامه های آموزشی ( برای کودکان و والدين )
- اطلاع از وضعيت پيشرفت کود ک و ...
استفاده کنند .
فاز اول اين پروژه با همکاری بهزيستی استان اصفهان و شرکت آفا ، انجام شده و فازهای 2 و 3 آن نيز در آينده افتتاح خواهد شد .
برای مشاهده اين پروژه سايت www.mahd.ir را مشاهد نماييد .
از طرف خودم به کليه دوستانم در شرکت آفا بخصوص آقای مهندس باطنی تبرک می گويم .
Wednesday, October 26, 2005
معرفی يک سايت ورزشی
شما به ورزش علاقه داريد ؟ نمی دانم آيا شما هم برای پيدا کردن نتيجه يک بازی فوتبال يا گزارش بازی آن معطل شده ايد؟ من که خودم سابق بر اين هر روز روزنامه های ورزشی می خريدم اما اين يکی دو سال اصلا فرصت آن را نداشته ام و معمولا از طريق سايت روزنامه نود اخبار ورزشی را می خواندم . اما بعد از رفتن آقای احمد پور به روزنامه البرز از طريق اين سايت اخبار ورزشی را پيگيری می کنم . البته اين سايت حرفه ای نيست ( از لحاظ برنامه نويسی ) و فقط يک سری فايل PDF است . اما به نظر من ارزش اين را دارد که يک سری به آن بزنيد :
www.alborzsport.net
معرفی يک سايت ورزشی
شما به ورزش علاقه داريد ؟ نمی دانم آيا شما هم برای پيدا کردن نتيجه يک بازی فوتبال يا گزارش بازی آن معطل شده ايد؟ من که خودم سابق بر اين هر روز روزنامه های ورزشی می خريدم اما اين يکی دو سال اصلا فرصت آن را نداشته ام و معمولا از طريق سايت روزنامه نود اخبار ورزشی را می خواندم . اما بعد از رفتن آقای احمد پور به روزنامه البرز از طريق اين سايت اخبار ورزشی را پيگيری می کنم . البته اين سايت حرفه ای نيست ( از لحاظ برنامه نويسی ) و فقط يک سری فايل PDF است . اما به نظر من ارزش اين را دارد که يک سری به آن بزنيد :
www.alborzsport.net
Saturday, October 15, 2005
Saturday, September 24, 2005
بررسي مشکلات سايت- فروشگا هاي اينترنتي ايران
مطلبی که با عنوان بررسي مشکلات سايت- فروشگا هاي اينترنتي ايران در سايت KIANIAN.COM نوشته ام را مطالعه بفرماييد .
Monday, September 12, 2005
Saturday, August 06, 2005
Kianian.com
به همت جناب آقای مهرداد کيانيان دوست و همکار عزيزمان يک تالار بحث و گفتگو ( فاروم forum ) جهت مباحث کامپيوتری راهاندازی شده است . برای مشاهده و عضويت لطفا به آدرس زير مراجه نماييد :
www.kianian.com
در اين تالار کوچک وبزرگ و تازه وارد و حرفهای فرقی ندارند و همه با اين شعار به ياد دادن و ياد گرفتن مشغول میشوند :
ما دور هم جمع شده ایم تا اطلاعات خود را با يكديگر به اشتراک بگذاریم
Saturday, July 23, 2005
فاصله مجازی در Word :
همانطور که میدانيد بعضی از کلمات مانند " مینويسم " يا "نکتهای" از دو بخش تشکيل شدهاند که اگر بين آنها فاصله بگذاريم به شکل "می نويسم" یا "نکته ای" در میآيند که در اين حال Word به چشم دو کلمه به آنها نگاه میکند و ممکن است مثلا "می " را در انتهای يک خط و "نويسم " را در خط بعدی چاپ کند . در Win98 ما با کليدهای ALT + SPACE اين مسئله را حل میکرديم ( يعنی فاصله مجازی ايجاد میکرديم ) اما در WINDOWS XP برای ايجاد فاصله مجازی 2 راه داريم :
را اول : کليدهای Ctrl + Shift + 2 را همزمان فشار دهيد .
راه دوم : کليد Alt را پايين نگه داشته و از قسمت Numlock صفحه کليد عدد 0157 را فشار دهيد. ( Numlock بايد روشن باشد . )
Saturday, July 16, 2005
لطفا اين سبک امتحانات را تغيير دهيد
ديروز برای امتحان مربيگری html در سازمان فنی و حرفه ای امتحان دادم . نکته ای که بسيار آزار دهنده بود اين است که سازمان فنی و حرفه ای هنوز به سبک 50 سال پيش امتحان می گيرد .اغلب سئوالات در حاشيه مبحث اصلی بود و مشخص بود طراح يا طراحان آن ، خود نيز به مبحث تسلط کافی نداشته اند . سئوالات تستی که مطرح شده بود اغلب از آن دسته از تستهايی بود که بيشتر به تست هوش شبيه بود تا تست فنی . اين گونه تستها فقط يک پاسخ صحيح دارند و مهمترين نکته اينگونه تستها اين است که دقت کنی که فعل سئوال مثبت است يا منفی . مثل : کدام يک از اين گزينه ها صحيح می باشد / نمی باشد .
بايد خدمت اين عزيزان عرض کنم که در دنيای امروز يک آزمون به اصطلاح تستی می تواند چند پاسخ صحيح داشته باشد و امتحان دهنده می تواند 1 ، 2 ،3 يا حتی تمامی گزينه ها را درست تشخيص دهد ( يعنی بايد کل مبحث را خوب کار کرده باشد ) . نکته ديگر اين بود که از بعضی از تگها چند سئوال آمده بود ولی از 75 درصد از تگها هيچ سئوالی نيامده بود . براستی ما کی می خواهيم کمی از لاک فعلی خود خارج شويم ؟
Thursday, July 14, 2005
سيستم مديريت امنيت اطلاعات
همايش آموزشي سيستم مديريت امنيت اطلاعات بر پايه سياستهاي استانداردهاي BS15000و BS7799با حضور مديران بخش دولتي و خصوصي ، روز پنجشنبه در اصفهان برگزار شد.
لينک
پاک کردن صورت مسئله توسط مخابرات
همانطور که می دانيد يکی از راههای نفوذ هکرها به سايتهای اينترنتی از طريق پورتهای موجود مثل پورت 8080 يا 8383 میباشد . البته مديران سایتها نيز از همين طريق به کنترل پنل وب سايت خود دسترسی پيدا میکنند و متاسفانه شرکت مخابرات ايران چون نرم افزار فيلترينگ مناسبی جهت تشخيص عمليات هکرها در اختيار ندارد ، به ISP ها دستور داده تا کليه پورتها از قبيل 8080 و 8383 ( که برای دسترسی به کنترل پنل سايتها و ايميلها می باشد ) را ببندند و معلوم نيست تکليف مدير سايتی که می خواهد وضعيت سايتش را چک کند چيست ؟ البته توصيه میشود از پراکسیها استفاده شود ولی پراکسیها نيز بسيار کند هستند و غالبا موفق عمل نمیکنند
Monday, July 11, 2005
وظايف يک وب مستر
اگر شما يک کاربر حرفه اياينترنت هستيد که روزانه حداقل بين 5 تا10 سايت را مي بينيد، به طور متوسط هر روز با چند سايت مواجه شده ايد که لينک هاي موجود در آن قديمي شده اند؟ چند سايت را مي شناسيدکه صفحات موجود در آن ها ماه ها است به روز نشده اند؟ آيا سايت هايي که title يا عنوان ذکر شده در نوار آن هاNew page مي باشد را ديده ايد؟ آيا تا به حال به مدير سايتي ايميل زده ايد که هيچ پاسخي از آن دريافت نکرده باشيد؟ چقدر از انتقادات شما از وب سايت ها با استقبال Webmaster سايت مواجه شده است؟ احتمالاً شما تعداد زيادي سايت را با مشخصات ذکر شده مي شناسيد که ضعف هاي موجود در آن ناشي ازکوتاهي Webmaster آن مي باشد. Webmaster يا مدير سايت،به تعريفي ، شخصي است که وظيفه کنترل وب سايت و صحت عمل کرد آن را بر عهده دارد. البته در بعضي از مقالات به هر کسي که کاري براي يک وب سايت انجام دهد Webmaster مي گويند.مثلاً حتي به کسي که اطلاعات يک وب سايت را تايپ ميکند و آن ها را ارسال مي کند Webmaster مي گويند. اما به عقيده من به چنين شخصي فقط مي توان يک کاربر ساده (ftp-user) اطلاق کرد و وظايف Webmaster بيش تر از تايپ کردن اطلاعات و حتي چينش عکس ، تصاوير و متن است. در اين مقاله سعي شده است وظايف مهم يک Webmaster بيان شود :
1- بررسي وضعيت سرور (هاستينگ)سايت (از لحاظ up بودن-درست کارکردن ،کندي و يا ترافيک آن).
2- پاسخگويي و تشکر از "e-mail" هاي کاربران و تهيه آرشيو از آن ها.
3- تهيه بانک اطلاعاتي از کاربراني که به سايت "e-mail" مي زند (جهت اطلاع رساني).
4- بررسي صحيح بودن لينک هاي موجود در سايت.
5- بررسي عناوين (title) صفحه ها (که در نوار آبي بالاي صفحه سايت نوشته مي شود).
6- بررسي اشکالاتي که بازديدکنندگان سايت مطرح مي کنند و رفع آن ها.
7- ثبت نام سايت در موتور هاي جستجو.
8- بالا بردن رتبه سايت در موتورهاي جستجو.
9- بررسي منابع ورود کاربران به سايت (referral link).
10- بررسي و گسترش کلمات کليدي که موتور هاي جستجوگر سايت را با آن مي شناسند.
11- بررسي صفحات پر بازديدکننده و کم بازديدکننده سايت و بهبود آن ها.
12- بررسي صفحاتي که کاربران با ديدن آن از سايت خارج مي شوند (exit page).
13- درک نياز مخاطبان سايت از طريق هماهنگي بين نام سايت و کيفيت مطالب.
14- بررسي گستردگي جغرافيايي بازديد کنندگان سايت ، علل آن و گسترش آن.
15- نظر خواهي در مورد گرافيک و طراحي وب سايت و سرعت download شدن صفحات.
16- درخواست لينک (URL) به سايت از سايت هاي ديگر.
17- بررسي صفحاتي که مدت هاست به روز نشده اند و به روز کردن آن ها.
18- ارسال به موقع اطلاعات جديد سايت در ساعات خاصي در شبانه روز.
19- بررسي سايت هاي پر بيننده و مرتبط با سايت جهت در خواست لينک و يا تبليغات در آن سايت ها.
20- افزايش تعداد لينک هاي موجود در سايت به سايت هاي ديگر (اين عمل موجب ارتقاي رتبه سايت در موتور هاي جستجوگر نيز مي گردد).
21- بررسي امکان دو يا چند زبانه کردن سايت (درک نياز مخاطبان).
22- بررسي اين نکته که آيا نام وب سايت هايي که لينک آن ها در سايت آمده تغيير يافته يا خير؟
23- ايجاد جذابيت وتنوع براي کاربران از راه هايي مثل برگزاري مسابقات،جايزه،سرگرمي و...
24- ارائه گزارش ساليانه به بازديدکنندگان در باره عملکرد سايت در طول يک سال گذشته.
25- ارائه يادداشت ها، وقايع يا گزارش هاي روزانه يا هفتگي از طريق وبلاگ هاي شخصي.
26- بررسي و بهبود ناوبري سايت (يعني بازديد کننده از هر جاي سايت با يک کليک بتواند به صفحه اصلي (Homepage) و يا صفحات مهم داخلي سايت برگردد).
Monday, June 20, 2005
گوگل بانکدار اينترنتی می شود
جستجوگر اينترنتی گوگل آماده می شود تا امسال يک سيستم پرداخت الکترونيکی را به مشتريانش ارايه دهد که کارشناسان پيش بينی می کنند نه تنها درآمد اين شرکت را تقويت می کند، بلکه تهديدی مالی برای يکی از بزرگترين آگهی دهندگانش، سايت eBay خواهد بود
متن کامل در BBC
Saturday, May 14, 2005
آيا زمان تغيير سرفصلهای رشته مهندسی کامپيوتر فرا نرسيده است؟
ده سال پيش (سال 1374 ) وزارت علوم ، با تغييرات اندکی در سرفصل دروس رشته مهندسی کامپيوتر ، واحدها و درسهای اين رشته را اعلام نمود در همان سال بسياری از کارشناسان و متخصصان عقيده داشتند که سرفصلهای جديد ، ناکارآمد و قديمی می باشد و دانشجوی اين رشته با اين وضعيت وقتی وارد دنيای کار می شود ، با مشکلات زيادی مواجه است . من خودم در آن زمان دقيقا يادم است که درسی به نام ذخيره و بازيابی اطلاعات داشتيم که در آن نحوه ذخيره اطلاعات روی نوار (tape) را در آن درس ياد می گرفتيم و آن موقع تازه CDROM به بازار آمده بود و من با پيدا کردن يک مقاله در مورد نحوه ذخيره و بازيابی روی CDROM توانستم نظر استاد درس را جلب نموده و نمره خوبی بگيرم .الان با گذشت 10 سال هنوز هيچ تغييری در محتوای درسها داده نشده است و هنوز هم درسهايی مثل پاسکال ، ساختمان های گسسته ، ساختمان داده و ... با همان کيفيت ارائه می شوند . جالب است بدانيد هنوز دانشجويان مجبورند برای پرينت گرفتن از تکاليفشان از محيط DOS استفاده کنند . حال سئوال اين است که آيا زمان آن نرسيده تا يک بازنگری عميق و کلی روی اين دروس انجام شود ؟ آيا دانشجوی امروز ما بعد از فارغ التحصيلی باز هم با نرم افزارهايی مانند ++Cسر وکار دارد ؟ براستی ما کجای اين دنيای فناوری اطلاعات قرار داريم ؟ تا کی بايد دانشجويان ما بعد از فارغ التحصيلی ، هزينه کنند و سر کلاسهای شبکه و مايکروسافت و سيسکو و ... بنشينند ؟ خروجی علم و دانش از اين دانشگاهها چيست ؟ و چه کسی بايد برای شکستن بت عقب ماندگی ما تبر بردارد ؟
bitdefender
در بين ويروس يابهای موجود که اغلب استفاده می شود ، يک سری مشکلات وجود دارد مثل کند شدن سيستم ، ضعيف بودن ويروس ياب ، عدم امکان بروز شدن و ... . در اين بين متاسفانه هيچ کدام هم به صورت ريالی قابل خريد نيستند . من جند وقت پيش ويروس يابی را پيدا کردم که نه تنها مشکلات ذکر شده را نداشت ، بلکه نماينده رسمی فروش در داخل ايران نيز دارد . نسخه رايگان يک ماهه ويروس ياب BitDefender را از آدرس زير دريافت کنيد ( يادتان نرود حتما آنرا Update کنيد )
www.bitdefender.com
Tuesday, May 03, 2005
Keyhole
شايد تا چند ماه پيش از آرزوهای يک سيستم اطلاعاتی _ امنيتی اين بود که نرم افزاری داشته باشد که بتواند از هر منطقه ای که دلش خواست عکس ماهواره ای بگيرد ، اما امروزه بسياری از سايتها متل گوگل اين کار را در محدوده های کوچک آغاز کرده اند و سايت های ديگر هم کم و بيش اين سوژه تقريبا جديد را پی گرفته اند . در اين بين سايت Keyhole گوی رقابت را ربوده و به شما اجازه می دهد با دانلود کردن نرم افزار رايگان يک هفته ای ، از هر کجای دنيا که خواستيد عکس بگيريد . باور نداريد ، امتحان کنيد . البته به پهنای باند زيادی احتياج داريد پس ترجيحا از داخل يک ISP يا جايی که خط پرسرعت دارند اين کار را انجام دهيد . آدرس سايت :
www.keyhole.com
Sunday, May 01, 2005
سرويس Domainkeys
سايت ياهو به تازگی سرويسی به نام Domainkeys ارائه نموده است که هر گاه شما ايميلی از طرف يک کاربر سايت ياهو دريافت می کنيد ، زير آدرس آن کاربر پيغام زير را مشاهده می کنيد :
Yahoo! DomainKeys has confirmed that this message was sent by yahoo.com
اين سرويس شما را مطمئن می سازد که ايميل دريافتی از سايت ياهو ارسال شده است نه از آدرسهايی چون : yah00oo.com که توسط بعضی از افراد فرصت طلب برای تبليغات يا هک کردن ايميل اشخاص مورد استفاده قرار می گيرد .
بنابراين از اين به بعد هر گاه ايميلی از سايت ياهو يا کاربران آن دريافت کرديد ، ابتدا مطمئن شويد که سرويس Domainkeys آنرا تاييد می کند يا خير ؟ ( يعنی پيغام فوق را بايد زير آدرس فرستنده ايميل ببينيد . )
Saturday, April 30, 2005
به سوی ASP.net 2.0
شرکت مايکروسافت نسخه بتای نرم افزار Visual Web Developer 2005 را برای برنامه نويسان وب ارائه کرده است . برای درِافت اين نرم افزار به آدرس زير مراجعه کنيد :
اين نرم افزار در واقع پيش نمايشی از ASP 2.0 می باشد .
http://msdn.microsoft.com/asp.net/getvwd/
Wednesday, February 09, 2005
آغاز به كار دفاتر خدمات دولت الكترونيك ناجا در اصفهان
از جمله خدماتي كه در دفاتر خدمات دولت الكترونيك ناجا (پليس + 10 ) ارائه خواهد شد ، صدور و تعويض گواهينامه ، درخواست پروانه كسب ، تعويض و تمديد گواهينامه ، شمارهگذاري خودرو ، صدور كارت معافيت از خدمت وظيفه عمومي ، صدور گواهي عدم خلافي خودرو و ... مي باشد كه در فاز نخست وظيفه صدور صورت وضعيت و برگه عدم خلافي خودرو ، صدور و تعويض گواهينامه و صدور و تعويض گذرنامه به اين دفاتر واگذارشده است . ( به نقل از اصفهان سايت )
Monday, February 07, 2005
درباره تبليغات اينترنتی :( قسمت پنجم )
وقتی شما يک سايت را اداره می کنيد که درآمد آن از راه جذب تبليغات می باشد ، برای شروع کار ، بايد وب سايت خود را در رسانه های مختلف از جمله : مجلات ، روزنامه ها ، سايتهای اينترنتی و در صورت امکان راديو وتلويزیون معرفی ( تبليغ ) کنيد . انتخاب اينکه در کدام يک از رسانه ها تبليغات صورت گيرد ، بستگی به چند فاکتور مهم دارد . يکی از اين فاکتور ها ، توان مالي مالک وب سايت می باشد .( در اين مرحله بايد قيمت تبليغات در رسانه های مختلف را بررسی کرد و مناسبترين گزينه را انتخاب کرد . متاسفانه در ايران تبليغات سايتهای خصوصی در صدا و سيما ممنوع است ، اما اين مسئله ممکن است در آينده حل شود) . فاکتور ديگر شناخت مخاطب وب سايت می باشد . ( بايد بررسی کرد که مخاطب وب سايت ما بيشتر چه رسانه هايی را می بيند و يا مطالعه می کند ) .زمان شروع تبليغات نيز بسيار مهم می باشد . ( برای وب سايتی که قصد شروع به کار دارد ، تعيين زمان مناسب جهت اعلام حضور ، و عدم تلاقی با مناسبتهايی که ممکن است استقبال از سايت را پايين آورد ، و يا بر عکس ، بسيار مهم است ) . اگر قصد داريد در سايتهای اينترنتی ديگری سايت خود را تبليغ کنيد ، امکان مبادله بنر ( banner exchange ) را بررسی کنيد . اين کار هزينه تبليغات شما را کاهش می دهد .
Thursday, February 03, 2005
درباره تبليغات اينترنتی :( قسمت چهارم )
يکی ديگر از مسايل مهم در بحث تبليغات اينترنتی ، طراحی کادر یا بنر است . بنرها بهتر است در سايزهای استاندارد توليد شوند تا در سايتهای ديگر نيز قابل استفاده باشند . در حال حاضر بنرهايي که با flash طراحی مي شوند ، طرفداران بيشتری نسبت به بنرهای ثابت وgifanimation دارند ، ضمن اينکه امکانات بهينه سازی حجم بنر نيز در flash بسيار موثر می باشند . همچنين می توان از نرم افزار swish برای طراحی سريع بنر استفاده کرد . اما مهمترين عامل در توليد بنر ، طراحی آن ( از نظر گرافيکی ) و متن نوشته شده روی بنر می باشد که به عقيده من متن بنر ، عامل مهمتری در جذب مشتری است . گاهی اوقات متن نوشته شده روی يک بنر ، آنچنان موثر است که 80 درصد از مشتريان را به کليک روی آن تشويق می کند . متاسفانه در ايران ، صاحبان صنايع و شرکتها که در واقع سفارش دهندگان اصلی تبليغات هستند ، حاضر به پرداخت هزينه جهت انجام کارهای تخصصی روی بنر نيستند . اغلب جملات روی بنرها کليشه ای و فاقد جدابيت لازم برای جلب نظر مشتری می باشد . يکی از مشتريان سابق سايت اصفهان بازار که یک شرکت کامپيوتری داشت ، اعلام کرده بود که به افرادی که از طريق اين بنر به سايتش وارد می شوند و در سايتش ثبت نام کنند ، هدايايي از قبيل اشتراک اينترنت و ماوس پد ( به قيد قرعه ) هديه می دهد . ( البته نمی دانم از اين ايده چقدر جواب گرفت ! ولی بطور کلی با اندکی صرف وقت و يا هزينه ، مي توان جملاتي جذاب و بنری موثر برای جلب نظر مخاطب ايجاد کرد.)
درباره تبليغات اينترنتی :( قسمت چهارم )
يکی ديگر از مسايل مهم در بحث تبليغات اينترنتی ، طراحی کادر یا بنر است . بنرها بهتر است در سايزهای استاندارد توليد شوند تا در سايتهای ديگر نيز قابل استفاده باشند . در حال حاضر بنرهايي که با flash طراحی مي شوند ، طرفداران بيشتری نسبت به بنرهای ثابت وgifanimation دارند ، ضمن اينکه امکانات بهينه سازی حجم بنر نيز در flash بسيار موثر می باشند . همچنين می توان از نرم افزار swish برای طراحی سريع بنر استفاده کرد . اما مهمترين عامل در توليد بنر ، طراحی آن ( از نظر گرافيکی ) و متن نوشته شده روی بنر می باشد که به عقيده من متن بنر ، عامل مهمتری در جذب مشتری است . گاهی اوقات متن نوشته شده روی يک بنر ، آنچنان موثر است که 80 درصد از مشتريان را به کليک روی آن تشويق می کند . متاسفانه در ايران ، صاحبان صنايع و شرکتها که در واقع سفارش دهندگان اصلی تبليغات هستند ، حاضر به پرداخت هزينه جهت انجام کارهای تخصصی روی بنر نيستند . اغلب جملات روی بنرها کليشه ای و فاقد جدابيت لازم برای جلب نظر مشتری می باشد . يکی از مشتريان سابق سايت اصفهان بازار که یک شرکت کامپيوتری داشت ، اعلام کرده بود که به افرادی که از طريق اين بنر به سايتش وارد می شوند و در سايتش ثبت نام کنند ، هدايايي از قبيل اشتراک اينترنت و ماوس پد ( به قيد قرعه ) هديه می دهد . ( البته نمی دانم از اين ايده چقدر جواب گرفت ! ولی بطور کلی با اندکی صرف وقت و يا هزينه ، مي توان جملاتي جذاب و بنری موثر برای جلب نظر مخاطب ايجاد کرد.)
Tuesday, February 01, 2005
پول الکترونیکی چه شد؟
وقتي همه حرفها بدون کارشناسي و تنها براي پز دادن و نشان دادن اينکه "ما خيلي فعال هستيم" زده مي شود و روي پروژه هاي آي تي کوچکترين کار کارشناسي و يا حتي يک مدل سازي کوچک هم انجام نمي شود ، نبايد بيش از اين از طرح به اصطلاح تکفا انتظار داشت . اصل خبر را در آي تي آنالايز بخوانيد .
Monday, January 31, 2005
خواهشي از دوستان قديمي
از دوستان قديمي به خصوص مديران سايتهايي که قبلا براي من ايميل مي فرستادند ، خوامش مي کنم که ايميلهاي خود را به آي دي : isfahanbazar ات ياهو دات کام ارسال کنند ، چون من به ايميل قبلي دسترسي ندارم و آدرسهاي اين دوستان را نيز متاسفانه ندارم.
درباره تبليغات اينترنتی :( قسمت سوم )
قسمت سوم : يکي از مشتريان ما يک شرکت بازرگاني بود که تبليغاتي نيز در شبکه هاي ماهواره اي ايراني داشت. بعد از يک دوره تبليغات ، قراردادش را تمديد کرد و از ما خواهش کرد تا به خاطر مشکلاتي که با وب مستر سايتش داشت ، مديريت و کنترل سايتش را نيز بر عهده بگيريم . دست بر قضا ، بايد در همان هفته نيز دومين و هاست خود را نيز تمديد می کرد . ما اين کار را برايش انجام داديم و به خاطر حساسيت موضوع ، از هاست گرانقيمتی نيز استفاده کرديم و فاکتور آن را برای مشتری عزيز ارسال کرديم . پس از حدود يک هفته تقريبا نيمی از پول هاست را فرستاد و اگر شما بقيه آن پول را ديديد ، ما هم ديديم ! جريان از اين قرار بود که وب مستر قديمی سايت ، با اين مشتری عزيز تماس گرفته بود و گفته بود که فلانی سرت را کلاه گذاشته و قيمت هاست نصف اين مقدار است و ... . ما هر چه برای اين مشتری عزيز توضيح داديم که آقا هاست داريم تا هاست ، گوشش بدهکار نبود ، آخر دست هم با دلخوری رابطه خود را قطع کرديم ، و دستمان به بقيه پول نرسيد و خب طبيعتا شکايت و اين جور کارها هم که صبر ايوب و عمر نوح و آدم بيکار مي خواهد . صنف کامپيوتر و انجمن انفورماتيک هم که هزار ماشالله فقط منتظر بودند ما لب تر کنيم.حالا شايد بپرسيد اين موضوع چه ربطي به تبليغات اينترنتی داشت ؟! ربطش اين است که با قطع شدن ارتباط ، پول کادرهای تبليغاتی اش را هم نداد واين شخص تبديل شد به يک مبلغ منفی عليه ما .
Thursday, January 27, 2005
درباره تبليغات اينترنتی :( قسمت دوم )
بعضی از مشاغل از تبليغات روی سايت ما جواب بسيار خوبی مي گرفتند ، نمونه آن يک هتل بود که يک بنر تبليغاتي داشت و چند عکس در يک صفحه انگليسي-فارسي که با کليک روی کادر تبليغاتی اش (Banner) ظاهر ميشد.برای اين مشتری يک ايميل هم در سايت ساخته بودم که بتواند بوسيله آن با مشتريانش ارتباط برقرار کند . پس از چند ماه ايميلی از يکی از بازديدکنندگان سايت دريافت کردم که شاکی بود از اينکه چرا قيمت اتاقهايتان را به من اعلام نمي کنيد !!! تازه متوجه شدم که اين آقای مدير سايت اصلا ايميلش را چک نمي کند !و بازديدکننده مجبور شده بود به مدير سايت ايميل بزند. با اين آقا(مدير هتل) تماس گرفتم و گفتم که ايميلت را چک کن ، گفت : وقت ندارم ! بعدا فهميدم که اصلا بلد نيست ايملش را چک کند . از آن روز به بعد يک کار ديگر هم به گرفتاريهای ما اضافه شد : چک کردن ايميل اختصاصي حضرات سفارش دهنده تبليغات آنلاين !!!
Monday, January 24, 2005
درباره تبليغات اينترنتی :( قسمت اول )
وقتی در آبانماه سال 1380 در یک مغازه 3*4 متری تا ساعت 5 صیح به همراه همسر و پسر خردسالم ، مشغول UPLOAD اطلاعات سايت اصفهان بازار بودم ، به اين فکر بودم که به عنوان اولين سايت تجاری اصفهان در آينده ای نزدیک ميتوانم با جلب نظر مديران کارخانجات، صنايع و مشاغل شهری ، اقدام به جذب تبليغات آنلاين نمایم . البته اين کار محقق نشد مگر هنگامی که اطلاعات سايت تا حد قابل ملاحظه ای بالا رفت و بدون اغراق حدود 80 الی 90 درصد اطلاعات صنایع اصفهان را پوشش داد . بعد از گذشت 7 ماه موفق شديم اولين سفارش تبليغات را جذب نماييم و فکر کنم در ايران از اولين سايتهايي بودیم که موفق به انجام اين کار شديم . چند ماه پس از گرفتن اين سفارش ، کم کم صفحه اول سايت ، ديگر هيچ جای خالی برای سفارشات جديد نداشت . اما تازه مشکلات مربوط به آن شروع شد . اولين مورد اين بود که تقريبا 50 در صد از سفارشات به نتيجه مطلوب خود نمی رسيدند و جواب خوبي از تبليغات نمی گرفتند . اين امر دلايل مختلفی داشت ، يکی اينکه خيلی از اين مشاغل ، مشکلات درونی داشتند و در هيچ رسانه ديگری هم جواب نگرفته بودند ( محصولات يا سرويس اين گروه برای مشتري راضی کننده نبود ) ، دليل ديگر اين بود که بعضی از مشاغل انتظاری در حد روزنامه از يک سايت داشتند ( که چون تيراژ روزنامه بسيار بيشتر از تعداد بازديد کننده سايت است ، اين انتظار برآورده نمي شد .) ، دليل ديگر اين بود که صاحبان بعضی از مشاغل اصلا روی مخاطب خود فکر نکرده بودند و نمی دانستند که اين مخاطب بيشتر با چه رسانه ای سرو کار دارد . ( برای بعضی از اين مشتريان تبليغات روی اتوبوس بيشتر جواب مي داد تا در سايت اينترنتی ! ) ، خلاصه پس از يک سال حجم آگهی ها ، به طور قابل ملاحظه ای پايين آمد . ( ادامه اين مطلب را بزودی خواهم نوشت . )
Saturday, January 22, 2005
دوره های جاری ICDL به زودی ملغی اعلام می شود
شما هر کتاب استانداردی در زمینه ICDL را مطالعه کنيد ، متوجه خواهيد شد که این گواهينامه ، یک گواهينامه بين المللی است و امتحانات آن بايد به صورت آنلاين برگزار شود تا صلاحيت متقاضی تاييد شود و اصلا کلمه " گواهينامه بين المللی مهارتهای کامپيوتری " به این دلیل روی اين دروس گذاشته شده است که سطح يکسانی در تمام دنيا داشته باشد . حال بايد اين سئوال را از مسئولين سازمان مديريت و برنامه ريزی پرسيد که شما به کدام دليل و مجوز اين اجازه را به موسسات و آموزشگاههای خصوصی ايران داده اید تا امتحانات را خودشان برگزار کنند و مدرک به دانشجويان اين دوره ها بدهند . آیا دليل اصلی اين کار اين نيست که شما تصميم داشتيد آقا زاده هايتان براحتی يک مدرک کامپيوتری بگيرند ؟!!! البته مسايل ديگری مثل اعطای امتيازات و قراردادهای کلان با موسسات آموزشی نيز مطرح است ، اما ای کاش کمی از خودخواهی های خود می کاستيد و لااقل به امتحان آنلاين تن می داديد تا مشخص شود که در اين مملکت چه افرادی و باچه کيفيتی دارند با استفاده از اين مدارک پستهای مهم را در اختيار مي گیرند . ؟!! وقتی تيتر خبر تعطيلی اين دوره ها را در ITANALAZE.ir خواندم ، پیش خودم به اين همه استعداد جهت سوزاندن فرصتها و اين همه تلاش مسئولين جهت خراب کردن هر چيز مفيدی که به درد آينده اين مملکت ميخورد، احسنت گفتم .
Friday, January 21, 2005
اين سند جنايت آمريکاست ؟!
اما عملا هيچ کدام از اين کمکها به سايتهای اصفهانی تعلق نگرفت و پیگيريهای انجام شده هم به نتيجه نرسيد . حال سئوال اينست که اگر زمانی آمريکا ، مشکلاتی را برای مردم اين مرز و بوم بوجود مي آورد ، اکنون اين مسئولين نيستند که با وعده و وعيد ، نقش آمريکا را بازی می کنند . آيا بيکاری عده ای از جوانان و هرز رفتن استعدادهای آنان از جنايات آمريکا بدتر نيست ؟ آيا این همه شعارهای حمايت از صنعت گردشگری ، دروغهای پوشالی برای فريب مردم نيستند ؟